De industriële olie- en spanenzuiger is geschikt voor het zuigen van spanen en oliën, die de stofzuiger netjes zal scheiden om er opnieuw gebruik van te kunnen maken. Werkt u met (snij)olie en koelvloeistoffen voor de bewerkingsmachines die u gebruikt? Tijdens het bewerken van bijvoorbeeld metalen en polyester komen er spanen vrij. U wilt die waarschijnlijk graag hergebruiken. Ze raken echter vermengd met oliën en bijvoorbeeld koelvloeistoffen, waardoor dat in de praktijk lastig blijkt.
Een olie- en spanenzuiger voor industriële toepassingen maakt het mogelijk de combinatie van stoffen op te zuigen en die vervolgens automatisch te laten scheiden. Dit gebeurt op basis van filtering, waardoor u de mogelijkheid heeft om de gebruikte spanen opnieuw in te zetten. De olie- en spanenzuiger helpt u belangrijke kosten te besparen, waarmee het een uitstekende investering vormt in een meer efficiënt productieproces.
Daarnaast draagt de olie- en spanenzuiger voor industriële toepassingen bij aan de veiligheid voor werknemers. U kunt de vloeistoffen en oliën opzuigen en verpompen naar een veilig punt op de locatie. Daarnaast kunt u de oliën en koelmiddelen opslaan in bijvoorbeeld stalen drumvaten en heeft u de mogelijkheid om de verschillende (vloei)stoffen te scheiden en die afzonderlijk te verwerken.

Waar let ik op bij de aanschaf?

Wilt u een olie- en spanenzuiger voor industriële toepassingen aanschaffen en bent u benieuwd waar op te letten? Zorg ervoor dat de vacuümunit voorzien is van het juiste filtersysteem. Een alleszuiger lijkt wellicht een slimme keuze, het probleem is echter dat daar waarschijnlijk een stoffilter in zal zitten. Dat betekent dat u er niet zomaar oliën en vloeistoffen mee kunt zuigen. U heeft hier specifieke filters voor nodig.
Het is daarnaast de moeite waard u te laten adviseren over het filteren van de oliën, zodat u die mogelijk opnieuw kunt gebruiken. Er zijn speciale filtratiekitten beschikbaar die het mogelijk maken om oliën tot maximaal 10 micron te filteren. U kunt de efficiëntie binnen uw productieproces op die manier verder verhogen.

Kan de industriële stofzuiger olie en spanen scheiden?

Een olie- en spanenzuiger voor industriële toepassingen zal de spanen en oliën gezamenlijk naar binnen zuigen, die zijn immers met elkaar vermengd. Dankzij de fijnmazige zeef in de opvangcontainer is het mogelijk de spanen op te vangen en de olie of andere vloeistof er doorheen te laten druppelen. Op die manier kunt u de beide materialen van elkaar laten scheiden, om daar binnen het productieproces opnieuw gebruik te maken en dankzij uw investering in een olie- en spanenzuiger efficiënter te werken.