Asbest zuigen en daarvoor gebruik maken van een goede asbeststofzuiger? Het materiaal gebruiken we al van ousher, bijvoorbeeld om woningen gebouwen en installaties te isoleren. Vandaag de dag kennen we potentiële gevaren van dit materiaal, u heeft met een goede asbeststofzuiger de mogelijkheid om de vezels op te zuigen en netjes af te voeren.
Tijdens de bewerking van asbest ontstaan er losse vezels, die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Ziekten komen pas jaren later aan het licht en blijken helaas niet of nauwelijks te genezen. Sinds 2005 gelden er strenge regels voor het bewerken, verwerken en opslaan van asbesthoudende producten. De asbeststofzuiger helpt u asbest te verwijderen binnen de strenge richtlijnen die daarvoor gelden. We zetten een aantal belangrijke eisen voor de stofzuigers op een rij, net als meer informatie over het belangrijke HEPA veiligheidsfilter.

Belangrijke eisen voor een goede asbeststofzuiger

Een asbeststofzuiger dient aan een aantal belangrijke eisen te voldoen, zodat u daar veilig mee kunt werken en u de gezondheid van uw werknemers niet in gevaar brengt. De combinatie van de stofzuigers en onze filtersystemen zorgt ervoor dat u netjes aan de eisen kunt voldoen.
Dat betekent dat u met onze asbeststofzuiger de mogelijkheid heeft om over zowel een korte als een (zeer) lange afstand te zuigen. Dat is van belang om voldoende bereik te bieden en daarmee te voorkomen dat er vezels overblijven in de lucht. Bovendien rusten we de asbeststofzuiger uit met een H14 filtratiegraad veiligheidsfilter. Dit is de hoogste graad die er beschikbaar is, zodat er geen vezels overblijven. Het is van belang om voor de asbeststofzuiger een duurzame machine te kiezen en geen gebruik te maken van de wergwerpmodellen. Verder dient de stofzuiger in staat te zijn om in korte tijd een grote hoeveelheid op te zuigen en de gevaarlijke stoffen voor de gezondheid vervolgens op een verantwoorde wijze op te slaan.

Gebruik van een HEPA veiligheidsfilter

In een asbeststofzuiger is het van groot belang om gebruik te maken van een HEPA veiligheidsfilter. Dit is een filter dat we plaatsen na het hoofdfilter en voor de motor. Deze positie zorgt ervoor dat het HEPA veiligheidsfilter de mogelijkheid heeft alle stofdeeltjes op te vangen die het hoofdfilter er niet uit weet te filteren. Er ontstaat als het ware een dubbele bescherming, waardoor de filters er in combinatie voor zorgen dat alle stofdeeltjes op een efficiënte wijze uit de lucht worden gefilterd.
Wellicht komt u het verschil tussen een H13 of een H14 HEPA veiligheidsfilter voor de asbeststofzuiger tegen. H13 filtert 99,95% van alle stofdeeltjes kleiner dan 0.3 micron. H14 gaat een stap verder en filtert 99,995% van alle stofdeeltjes kleiner dan 0.3 micron. Op die manier vormt het H14 HEPA veiligheidsfilter de beste keuze voor de asbeststofzuiger en zorgt u daarmee voor een veilige werkomgeving voor uw werknemers.