Atex gecertificeerde stofzuigers voor zone 1 en 21

ATEX staat voor ATmosfeer Explosief. De ATEX richtlijn, die in het kort stelt dat er preventieve en beschermende maatregelen moeten worden getroffen tegen mogelijke explosies, geldt voor alle plaatsen waar explosiegevaar kan heersen. De richtlijn omvat gasexplosiegevaar en stofexplosiegevaar. Explosiegevaarlijk gebied is onderverdeeld in verschillende gevarenzones.

In zone 1 is de kans op aanwezigheid van een explosief gasmengsel onder normaal bedrijf groot (tussen 10 en 1000 uur/jaar). In zone 21 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf groot (tussen 10 en 1000 uur/jaar).

Master stofzuigers levert diverse Atex gecertificeerde stofzuigers voor zone 1 en 21.

Master M 450 AIR ATEX TÜV

De Master M 450 AIR EX is een ATEX gecertificeerde stofzuiger (zone 1/21 | 2/22) die wordt aangedreven door perslucht. De zuigunit is voorzien van een enkele en/of een dubbele venture waardoor hij extra veel zuigkracht heeft. De zuigunit heeft een ATEX certificaat (TÜV) en is daarmee geschikt voor het zuigen van brandbare gassen en stoffen.

Master TS 300 EX

De Master TS 300 is een ATEX gecertificeerde stofzuiger die door een onafhankelijk instituut (TÜV) is goedgekeurd voor ATEX Zone 1 (Gas) / 21(DUST) en voldoet hiermee aan de ATEX 95 richtlijn. Deze richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar aanwezig is. De Master TS 300 wordt aangedreven door perslucht. De zuigunit is voorzien van een dubbele venture waardoor hij extra veel zuigkracht heeft. De zuigunit heeft een ATEX certificaat en is daarmee geschikt voor het zuigen van brandbare gassen en stoffen.

Master TS 400 EX

De Master TS 400 is een ATEX gecertificeerde stofzuiger die door een onafhankelijk instituut (TÜV) is goedgekeurd voor ATEX Zone 1 (Gas) / 21 (DUST). Hiermee voldoet de Master TS 400 aan de ATEX 95 richtlijn. Deze richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar aanwezig is.

Master TS 751 EX

De Master TS 751 is voorzien van een zijkanaalventilator (7,5 kW) die stil is en een continu gebruik garandeert. De zijkanaalventilator wordt direct aangedreven en heeft geen transmissieverlies. De TS 751 is te besturen met een elektrisch bedieningspaneel aan de achterzijde bij de ventilator. Doordat de aandrijving en besturing aan de achterzijde van de zuigunit zijn geplaatst heeft de stofzuiger een perfecte mobiliteit. De TS 751 levert met zijn 7,5 kW uitstekende zuigprestaties.

Master TS 1000 EX

Doordat de TS 1000 is uitgerust met een groot filteroppervlak (5 m2), een grote vuilcontainer van 160 liter en een onderhoudsarme turbine, is hij zeer geschikt voor continu gebruik. Om aan de ATEX richtlijnen te voldoen, zijn de Master stofzuigers voorzien van een industrieel antistatisch sterfilter (hoofdfilter) met een standaardefficiëntie hebben van 1 micron (klasse M).

Master TS 1800 EX

De Master TS 1800 is een ATEX gecertificeerde stofzuiger die door een onafhankelijk instituut (TÜV) is goedgekeurd voor ATEX Zone 1 (Gas) / 21(DUST) en voldoet hiermee aan de ATEX 95 richtlijn. Deze richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar aanwezig is. Doordat de TS 1800 is uitgerust met een groot filteroppervlak (5 m2), een grote vuilcontainer van 160 liter en een onderhoudsarme turbine, is hij zeer geschikt voor continu gebruik.