Master M 450 AIR ATEX TÜV

De Master M 450 AIR EX is een ATEX gecertificeerde stofzuiger (zone 1/21 | 2/22) die wordt aangedreven door perslucht. De zuigunit is voorzien van een enkele en/of een dubbele venture waardoor hij extra veel zuigkracht heeft. De zuigunit heeft een ATEX certificaat (TÜV) en is daarmee geschikt voor het zuigen van brandbare gassen en stoffen.

Perslucht aangedreven zuigunit

Een perslucht aangedreven zuigunit biedt veel voordelen. De machines bevatten geen bewegende delen en geen elektrische componenten. Dit maakt ze onderhoudsarm en geschikt voor continu gebruik. De hoge onderdruk / vacuüm van 4.500 mm.H2O garandeert een hoge zuigkracht. De zuiginstallatie presteert optimaal bij een werkdruk van 6 bar / 3.000 liter per minuut.

RVS

Standaard wordt de M450 AIR EX geleverd in RVS (304) . De M450 AIR EX kan optioneel worden geleverd in RVS (316) waardoor hij voor vrijwel elke toepassing ingezet kan worden. Daarnaast is de gehele machine antistatisch uitgevoerd, zodat statische ladingen direct worden afgevoerd.

Filters

De zuigunit is uitgerust met een groot filteroppervlak (3 m2) waardoor de stofbelasting op het filter minimaal is. Standaard wordt de M 450 AIR EX geleverd met een kwalitatief hoogwaardig polyester sterfilter, dat een standaardefficiëntie heeft van drie micron (klasse L). Optioneel kunnen verschillende hoofdfilters geplaatst worden. Met 1 micron (M) garandeert de M 450 AIR EX in bepaalde toepassingen de beste filterefficiëntie, zelfs bij zeer fijne materialen. Het handmatige filterschudsysteem zorgt voor een maximale reiniging van het hoofdfilter. Dit draagt bij aan een langere levensduur van dit filter.

Gezondheidsgevaarlijke stoffen

Moeten er gezondheidsgevaarlijke stoffen gezogen worden, dan is het zelfs mogelijk om boven het hoofdfilter een veiligheidsfilter (HEPA H14) te plaatsen. Met dit veiligheidsfilter heeft de stofzuiger nagenoeg geen uitstoot (99,995% filtratie stofdeeltjes 0,18 micron, EN 1822) meer van gezondheidsgevaarlijke stoffen. Dit HEPA filter heeft een oppervlakte van 3 m2.

Vuilcontainer

De vuilcontainer heeft een inhoud van 60 liter en kan hiermee grote hoeveelheden opslaan. De container is eenvoudig los te koppelen van de zuigunit dankzij een handig en licht hefsysteem. De container staat op vier robuuste zwenkwielen, zodat de gebruiker de container eenvoudig kan verplaatsen.

Technische specificaties

Model M 450 S AIR EX TÜV
ATEX Richtlijn Zone 1/21 2/22
Benodigde werkdruk Bar 6
Vereiste luchtlevering Liter/minuut 1.500 / 3.000
Max. onderdruk mmH2O 4.500
Max. Luchtdebiet m3/uur 170 / 340
Type hoofdfilter 3 m2
Filter efficiëntie micron L (3)
Reinigbaar hoofdfilter Ja, handmatig
Veiligheidsfilter Optioneel HEPA H14
Inhoud vuilcontainer Liter 60
Zuiginlaat mm 80 mm
Geluidsniveau dB (A) 74
Afmetingen LxBxH cm 60x60x140
Gewicht Kg 80

Voordelen

  • ATEX gecertificeerd voor EX zone 1/21 & 2/22
  • Geschikt voor continu gebruik
  • Onderhoudsarm
  • Zeer hoog prestatieniveau
  • Geschikt voor het zuigen van explosiegevaarlijke stoffen
  • Industrieel antistatisch (hoofd) sterfilter van 3 m2
  • Hoofdfilter standaard voorzien van filterschudder
  • Veiligheidsfilter (HEPA) mogelijk voor maximale filtratie
  • Grote vuilcontainer (60 liter) en makkelijk los te koppelen
  • Standaard geleverd in RVS

Gedetailleerde foto’s