Master TS 300 Z1 | 21 ATEX II 3 /2D c T4 (125°) 94/9 CE

De Master TS 300 is een ATEX gecertificeerde stofzuiger die door een onafhankelijk instituut (TÜV) is goedgekeurd voor ATEX Zone 1 (Gas) / 21(DUST) en voldoet hiermee aan de ATEX 95 richtlijn. Deze richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar aanwezig is. De Master TS 300 wordt aangedreven door perslucht. De zuigunit is voorzien van een dubbele venture waardoor hij extra veel zuigkracht heeft. De zuigunit heeft een ATEX certificaat en is daarmee geschikt voor het zuigen van brandbare gassen en stoffen.

Perfecte mobiliteit

De Master TS 300 is voorzien van een zijkanaalventilator (3,4 kW) die stil is en een continu gebruik garandeert. De zijkanaalventilator wordt direct aangedreven en heeft geen transmissieverlies. De TS 300 is te besturen met een elektrisch bedieningspaneel aan de achterzijde bij de ventilator. Doordat de aandrijving en besturing aan de achterzijde van de zuigunit zijn geplaatst heeft de stofzuiger een perfecte mobiliteit. De TS 300 levert uitstekende zuigprestaties.

Filters

Doordat de TS 300 is uitgerust met een groot filteroppervlak (2 m2),een grote vuilcontainer van 55 liter en een onderhoudsarme turbine, is hij zeer geschikt voor continu gebruik. Om aan de ATEX richtlijnen te voldoen, zijn de Master stofzuigers voorzien van een industrieel antistatisch sterfilter (hoofdfilter) dat een standaardefficiëntie heeft van 1 micron (klasse M). Optioneel zijn diverse hoofdfilters te plaatsen, zodat de TS 300 in verschillende toepassingen de beste filterefficiëntie kan blijven garanderen. Een filterschudder zorgt ervoor dat het hoofdfilter na gebruik grondig gereinigd wordt. Op deze manier wordt de levensduur van het hoofdfilter verlengd.

Gezondheidsgevaarlijke stoffen

Standaard is de TS 300 uitgerust met een HEPA H14 veiligheidsfilter. Met dit veiligheidsfilter heeft de stofzuiger nagenoeg geen uitstoot (99,995% filtratie stofdeeltjes 0,18 micron, EN 1822) meer van gezondheidsgevaarlijke stoffen. Dit klasse H filter zorgt ervoor dat de gebruiker niet blootgesteld wordt aan gezondheidsgevaarlijke stofdeeltjes.

Vuilcontainer

De vuilcontainer heeft een inhoud van 55 liter en wordt standaard geleverd in RVS. De container kan eenvoudig worden losgekoppeld van de zuigunit dankzij een handig en licht hefsysteem. De container staat op vier robuuste zwenkwielen die het mogelijk maken de container eenvoudig te vervoeren.

Technische specificaties

Model TS 300 EX Z 1/21
ATEX certificaat Zone 1 (GAS) / 21 (DUST)
ATEX markering ATEX II 3 / 2D c T4 (125°) 94/9 CE
Spanning Volt / Hz 380 / 50
Vermogen kW / HP 3,4 / 4,0
Max. onderdruk mmH2O 2600
Max. Luchtdebiet m3/uur 300
Type hoofdfilter Polyester sterfilter 2 m2
Filter efficiëntie micron M (1)
Reinigbaar hoofdfilter Ja, handmatig
Veiligheidsfilter Ja, HEPA H14
Inhoud vuilcontainer Liter 55
Zuiginlaat mm 80 mm
Geluidsniveau dB (A) 76
Afmetingen LxBxH cm 103x63x150
Gewicht Kg 130

Voordelen

  • ATEX gecertificeerd voor Zone 1/21
  • Geschikt voor zware belasting continu gebruik
  • Hoog prestatieniveau
  • Groot filteroppervlakte
  • Standaard geleverd met RVS vuilcontainer
  • Standaard uitgevoerd met klasse M en H filter

Gedetailleerde foto’s