Master TS 1800 EX Z 2/22 | ATEX II 3 GD c T4 (125°) 94/9 CE

De Master TS 1800 is een ATEX gecertificeerde stofzuiger die door een onafhankelijk instituut (TÜV) is goedgekeurd voor ATEX Zone 2 (Gas) / 22 (DUST). De stofzuiger voldoet hiermee aan de ATEX 95 richtlijn voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar aanwezig is.

De Master TS 1800 is voorzien van een zeer stille zijkanaalventilator (7,5 kW) en kan continu gebruikt worden. De zijkanaalventilator wordt direct aangedreven en heeft geen transmissieverlies. De TS 1800 is te besturen met een elektrisch bedieningspaneel aan de achterzijde bij de ventilator. Doordat de aandrijving en besturing aan de achterzijde van de zuigunit zijn geplaatst, is de mobiliteit van de Master TS 1800 perfect.

De TS Serie is verkrijgbaar in verschillende vermogens (2,2 – 12,5 kW). Elke uitvoering heeft een concurrerende prijs / kwaliteitverhouding. De TS 1800 levert een vermogen van 18,5 kW en heeft uitstekende zuigprestaties. Doordat de TS 1800 is uitgerust met een groot filteroppervlak (5 m2), een grote vuilcontainer (160 liter) en een onderhoudsarme turbine, is hij zeer geschikt voor continu gebruik.

Filters

Om aan de ATEX Richtlijnen te voldoen, zijn de Master stofzuigers voorzien van een industrieel antistatisch sterfilter (hoofdfilter) met een standaardefficiëntie van drie micron (klasse L). Wanneer het gebruik erom vraagt, is het mogelijk om een fijner hoofdfilter (M / 1 micron) te plaatsen. Een filterschudder zorgt voor een maximale reiniging van het hoofdfilter. Dit draagt bij aan een langere levensduur van dit filter.

Gezondheidsgevaarlijke stoffen

Moeten er gezondheidsgevaarlijke stoffen gezogen worden, dan is het zelfs mogelijk om boven het hoofdfilter een veiligheidsfilter (HEPA H14) te plaatsen. Met dit veiligheidsfilter heeft de stofzuiger nagenoeg geen uitstoot (99,995% filtratie stofdeeltjes 0,18 micron, EN 1822) meer van gezondheidsgevaarlijke stoffen. Dit HEPA filter heeft een oppervlakte van 3 m2.

Vuilcontainer

De vuilcontainer heeft een inhoud van 160 liter en kan hiermee grote hoeveelheden opslaan. De container kan eenvoudig worden losgekoppeld van de zuigunit dankzij een handig en licht hefsysteem. De container staat op vier robuuste zwenkwielen, zodat de gebruiker de container eenvoudig kan vervoeren.

Model M 252 S
Spanning Volt / Hz 230 / 50
Vermogen kW / HP 2,3 / 3
Max. onderdruk mmH2O 2.500
Max. Luchtdebiet m3/uur 360
Type hoofdfilter Polyester sterfilter
Filter efficiëntie micron L (3)
Reinigbaar hoofdfilter Ja
Veiligheidsfilter Optioneel HEPA H14
Inhoud vuilcontainer Liter 35
Zuiginlaat mm 80 mm
Geluidsniveau dB (A) 74
Afmetingen LxBxH cm 50x60x127
Gewicht Kg 40

Voordelen

  • Twee motoren voor goede zuigkracht
  • Geschikt voor grove- en fijne materialen
  • Hoog prestatieniveau
  • Robuust frame
  • Reinigbaar hoofdfilter
  • Verschillende hoofdfilters verkrijgbaar
  • Veiligheidsfilter (HEPA) mogelijk voor maximale filtratie
  • Grote vuilcontainer (35 liter)
  • Compact en handzaam
  • Perfecte prijs / kwaliteitverhouding

Gedetailleerde foto’s