ATEX stofzuiger

ATEX stofzuiger nodig? ATEX staat voor ATmosfeer EXplosief. Het zijn stofzuigers op basis van de ATEX richtlijnen, die in het kort stellen dat u preventieve en beschermende maatregelen dient te nemen tegen mogelijke explosies. Is er sprake van explosiegevaar? Dan is het van belang de gevarenzone te laten categoriseren, om op basis daarvan gebruik te maken van een ATEX stofzuiger. U heeft de keuze uit ATEX stofzuigers op basis van zone 1 en 21, naast de modellen op basis van zone 2 en 22.

ATEX stofzuiger voor zone 1 en 21

Zoekt u een ATEX stofzuiger voor zone 1 en 21? In zone 1 is het risico op een explosief gasmengsel relatief groot onder normaal bedrijf, in zone 21 is die kans op een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf groot. Het is van belang om de situatie op de juiste wijze te laten beoordelen en op basis daarvan een ATEX stofzuiger aan te schaffen. Uiteraard kunnen we u op basis van het type zone goed adviseren over welke ATEX stofzuiger het best geschikt is. We zorgen voor een model waarmee u het risico zoveel mogelijk kunt beperken, zodat u voor een veilige werkomgeving kunt zorgen.

ATEX stofzuiger voor zone 2 en 22

Gaat het u om een ATEX stofzuiger voor zone 2 of zone 22. In zone 2 is de kans op een explosief gasmengsel onder normaal bedrijf gering en bestaat dat risico slechts korte tijd. In zone 22 is het risico op een explosiefgevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf gering. Onze specialisten kunnen u de verschillen uitleggen of aangeven welk model u het best kunt gebruiken op basis van de situatie en risico’s waar u mee te maken heeft binnen uw industriële omgeving.

Master M 450 AIR ATEX TÜV

De Master M 450 AIR EX is een ATEX gecertificeerde stofzuiger (zone 1/21 | 2/22) die wordt aangedreven door perslucht. De zuigunit is voorzien van een enkele en/of een dubbele venture waardoor hij extra veel zuigkracht heeft. De zuigunit heeft een ATEX certificaat (TÜV) en is daarmee geschikt voor het zuigen van brandbare gassen en stoffen.

Master TS 300 EX

De Master TS 300 is een ATEX gecertificeerde stofzuiger die door een onafhankelijk instituut (TÜV) is goedgekeurd voor ATEX Zone 1 (Gas) / 21(DUST) en voldoet hiermee aan de ATEX 95 richtlijn. Deze richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar aanwezig is. De Master TS 300 wordt aangedreven door perslucht. De zuigunit is voorzien van een dubbele venture waardoor hij extra veel zuigkracht heeft. De zuigunit heeft een ATEX certificaat en is daarmee geschikt voor het zuigen van brandbare gassen en stoffen.

Master TS 400 EX

De Master TS 400 is een ATEX gecertificeerde stofzuiger die door een onafhankelijk instituut (TÜV) is goedgekeurd voor ATEX Zone 1 (Gas) / 21 (DUST). Hiermee voldoet de Master TS 400 aan de ATEX 95 richtlijn. Deze richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar aanwezig is.

Master TS 751 EX

De Master TS 751 is voorzien van een zijkanaalventilator (7,5 kW) die stil is en een continu gebruik garandeert. De zijkanaalventilator wordt direct aangedreven en heeft geen transmissieverlies. De TS 751 is te besturen met een elektrisch bedieningspaneel aan de achterzijde bij de ventilator. Doordat de aandrijving en besturing aan de achterzijde van de zuigunit zijn geplaatst heeft de stofzuiger een perfecte mobiliteit. De TS 751 levert met zijn 7,5 kW uitstekende zuigprestaties.

Master TS 1000 EX

Doordat de TS 1000 is uitgerust met een groot filteroppervlak (5 m2), een grote vuilcontainer van 160 liter en een onderhoudsarme turbine, is hij zeer geschikt voor continu gebruik. Om aan de ATEX richtlijnen te voldoen, zijn de Master stofzuigers voorzien van een industrieel antistatisch sterfilter (hoofdfilter) met een standaardefficiëntie hebben van 1 micron (klasse M).

Master TS 1800 EX

De Master TS 1800 is een ATEX gecertificeerde stofzuiger die door een onafhankelijk instituut (TÜV) is goedgekeurd voor ATEX Zone 1 (Gas) / 21(DUST) en voldoet hiermee aan de ATEX 95 richtlijn. Deze richtlijn is speciaal voor apparatuur die gebruikt wordt op plaatsen waar explosiegevaar aanwezig is. Doordat de TS 1800 is uitgerust met een groot filteroppervlak (5 m2), een grote vuilcontainer van 160 liter en een onderhoudsarme turbine, is hij zeer geschikt voor continu gebruik.