Master M 450 S OIL

De Master M 450/S OIL is een krachtige industriële olie- en spanenzuiger. De zuigunit is voorzien van drie krachtige by-pass motoren die gezamenlijk een vermogen leveren van 3,45 kW. De motoren zijn onafhankelijk van elkaar in te schakelen, zodat de gebruiker zelf het aantal te gebruiken motoren bepaalt. Doordat de zuigunit is voorzien van drie motoren, is hij in staat om vloeistoffen en oliën te zuigen met een hoge viscositeit.

M 450 S OIL | Multi-inzetbaar

Over het algemeen wordt de M 450 S OIL gebruikt voor het opzuigen van vloeistoffen, oliën en kunststof en/of metalen spanen. De M 450 S OIL is uitgerust met een polyester filter en is daarom ook prima geschikt om droge stoffen te zuigen. Omdat de M 450 S OIL multi-inzetbaar is, is het een goede keuze voor de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden binnen een bedrijf.

Stalen chassis

De zuigunit is gemonteerd op een robuust stalen chassis. Dat maakt hem absoluut hufterproof. Door zijn compacte afmetingen en goede mobiliteit is hij prima inzetbaar op moeilijk bereikbare plekken.

Hergebruik van gezogen vloeistoffen

Alle gezogen materialen komen binnen via een tangentiale inlaat. Deze inlaat zorgt voor een zogenoemde cycloonwerking. Vaste stoffen die gezogen worden, komen in een stalen zeef van 40 liter terecht. De vloeistoffen druppelen door de stalen zeef heen en komen in de vuilcontainer van 100 liter terecht. Het scheiden van vloeistoffen en vaste stoffen maakt hergebruik van de gezogen vloeistoffen of olie mogelijk.

Vuilcontainer

De stalen vuilcontainer is eenvoudig los te koppelen van de zuigunit dankzij een handig hefsysteem. De container is gemonteerd op vier robuuste zwenkwielen, zodat het vervoeren naar een stortplaats eenvoudig is. Voor lediging van de vloeistoffen is een afvoerslang gemonteerd aan de container.

Filters

Naast het polyester filter dat de zuigunit beschermt tegen stoffen, is de zuigunit ook uitgerust met een PPL filter. Dit PPL filter beschermt de zuigunit tegen dampen en nevel zodat de motoren niet aangetast worden.

Gezondheidsgevaarlijke stoffen

Moeten er gezondheidsgevaarlijke stoffen gezogen worden, dan is het zelfs mogelijk om boven het hoofdfilter een veiligheidsfilter (HEPA H14) te plaatsen. Met dit veiligheidsfilter heeft de stofzuiger nagenoeg geen uitstoot (99,995% filtratie stofdeeltjes 0,18 micron, EN 1822) meer van gezondheidsgevaarlijke stoffen. Dit HEPA filter heeft een oppervlakte van 3 m2.

RVS

Optioneel is de M 450/S OIL verkrijgbaar in hoogwaardig RVS (304 & 316) zodat hij de meeste (chemische of agressieve) vloeistoffen kan opzuigen en opslaan.

Technische specificaties

Model M 450 S OIL
Spanning Volt / Hz 230 / 50
Vermogen kW / HP 3,45 / 4,5
Max. onderdruk mmH2O 2.500
Max. Luchtdebiet m3/uur 540
Type hoofdfilter Opp Polyester filter 0,8 m2
Filter efficiëntie micron L (3)
Reinigbaar hoofdfilter Nee
Veiligheidsfilter Optioneel HEPA H14
Inhoud vuilcontainer Liter 100
Zuiginlaat mm 80 mm
Geluidsniveau dB (A) 76
Afmetingen LxBxH cm 60x58x110
Gewicht Kg 48

Voordelen

  • Krachtige vloeistoffenzuiger
  • Zeer hoog prestatieniveau
  • Vlottersysteem ter bescherming van zuigunit
  • Inzetbaar voor vrijwel elke toepassing
  • Ook geschikt voor het zuigen van vaste stoffen
  • Automatische scheiding van stoffen en vloeistoffen
  • Veiligheidsfilter (HEPA) mogelijk voor maximale filtratie
  • Grote vuilcontainer (100 liter) en makkelijk los te koppelen

Gedetailleerde foto’s