Master MEKA 150 MP

De Master MEKA 150 MP is een krachtige industriële olie- en spanenzuiger. De zuigunit is voorzien van drie krachtige by-pass motoren die gezamenlijk een vermogen leveren van 3,45 kW. De motoren zijn onafhankelijk van elkaar in te schakelen om de gebruiker zelf te laten bepalen hoeveel motoren er gebruikt moeten worden. Omdat de zuigunit is voorzien van drie motoren, kan de Master MEKA 150 MP vloeistoffen en/of oliën met een hoge viscositeit zuigen.

Vloeistoffen, olie en spanen

De MEKA 150 MP is speciaal ontworpen voor het opzuigen van vloeistoffen, oli?en kunststof- en/of metalen spanen.

Stalen chassis

De zuigunit is gemonteerd op een robuust stalen chassis. Dat maakt hem absoluut hufterproof. Door zijn compacte afmetingen en goede mobiliteit is hij prima inzetbaar op moeilijk bereikbare plekken.

Hergebruik van gezogen vloeistoffen

De gezogen materialen komen binnen via een tangentiale inlaat die voor een zogenaamde cycloonwerking zorgt. De gezogen vloeistoffen en eventuele spanen komen binnen in de vuilcontainer van 140 liter. Een stalen zeef met een inhoud van 40 liter houdt de metalen en kunststof spanen tegen. Vloeistoffen kunnen door de zeef en komen onderin de vuilcontainer terecht. Hierdoor worden spanen en vloeistoffen apart van elkaar gescheiden en is hergebruik van de gezogen vloeistoffen mogelijk.

De stalen vuilcontainer is eenvoudig los te koppelen van de zuigunit dankzij een handig hefsysteem. De vloeistoffen worden eenvoudig afgevoerd met een aan de container gemonteerde afvoerslang. Een nylon filter beschermt de zuigunit tegen nevel en oliedampen. Optioneel is een PPL filter verkrijgbaar ter bescherming van de motoren. Dit filter is verkrijgbaar in 100- en 200 micron.

Opvoerpomp

Standaard is de MEKA 150 MP voorzien van een industriële oliepomp. Met deze krachtige pomp (0,9 kW) is het mogelijk om de gezogen vloeistoffen te verpompen naar bijvoorbeeld een drumvat. Op deze manier worden de vloeistoffen tijdens het zuigen afgevoerd. Dit verhoogt de productiviteit van de zuigunit. Afhankelijk van de viscositeit van de vloeistoffen kan de pomp wel 150 liter per minuut verpompen. De pomp is voorzien van een oliebestendige slang en een oliebestendig pistool.

RVS

Optioneel is de MEKA 150 MP verkrijgbaar in een hoogwaardig RVS-uitvoering (304 & 316) zodat hij de meeste (chemische of agressieve) vloeistoffen kan opzuigen en opslaan.

Technische specificaties

Model MEKA 150 MP
Spanning Volt / Hz 230 / 50
Vermogen kW / HP 3,45 / 4,5
Max. onderdruk mmH2O 2500
Max. Luchtdebiet m3/uur 540
Type hoofdfilter Nylon filter
Filter efficiëntie micron L (3)
Reinigbaar hoofdfilter Nee
Veiligheidsfilter Optioneel HEPA H14
Inhoud vuilcontainer / zeef Liter 140 / 40
Zuiginlaat mm 80 mm
Geluidsniveau dB (A) 76
Afmetingen LxBxH cm 60x58x110
Gewicht Kg 48

Voordelen

  • Krachtige vloeistoffenzuiger
  • Zeer hoog prestatieniveau
  • Vlottersysteem ter bescherming van zuigunit
  • Inzetbaar in vrijwel elke toepassing
  • Uitgevoerd met industriële opvoerpomp
  • Automatische scheiding van stoffen en vloeistoffen
  • Veiligheidsfilter (HEPA) mogelijk voor maximale filtratie
  • Grote vuilcontainer (140 liter) en makkelijk los te koppelen

Gedetailleerde foto’s