Master MEKA 200

De Master MEKA 200 is een krachtige industriële olie- en spanenzuiger. De zuigunit is voorzien van een krachtige zijkanaalventilator en levert een vermogen van 4 kW. Hierdoor is hij prima geschikt voor het zuigen van vloeistoffen of oliën met een hoge viscositeit. De ventilator is geplaatst aan de achterzijde van de zuigunit waar ook de aan/uit schakelaar is geplaatst. Doordat de ventilator en de schakelaar aan de achterzijde van de zuigunit zijn geplaatst, is de mobiliteit van de deze olie/spanenzuiger perfect. Het verplaatsen is zeer eenvoudig.

Zware belasting

De MEKA 200 is speciaal ontworpen voor zware belasting. Hij is geschikt voor continu gebruik, onderhoudsarm en de ventilator is zeer stil. Bij oververhitting schakelt een thermische beveiliging de machine automatisch uit. Daarnaast is de MEKA 200 voorzien van een vlottersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de MEKA 200 automatisch stopt met zuigen wanneer het niveau van de gezogen vloeistoffen te hoog wordt.

Stalen chassis

De zuigunit is gemonteerd op een robuust stalen chassis. Dat maakt hem absoluut hufterproof. Door zijn compacte afmetingen en goede mobiliteit is hij prima inzetbaar op moeilijk bereikbare plekken.

Hergebruik van gezogen vloeistoffen

De gezogen vloeistoffen en eventuele spanen komen binnen in de vuilcontainer van 200 liter. Een stalen zeef met een inhoud van 40 liter houdt de metalen en kunststof spanen tegen. Vloeistoffen kunnen door de zeef en komen onderin de vuilcontainer terecht. Hierdoor worden spanen en vloeistoffen apart van elkaar gescheiden en is hergebruik van de gezogen vloeistoffen mogelijk. Optioneel kan een extra PPL filterkit geplaatst worden van100 of 300 micron. Hiermee worden de gezogen vloeistoffen extra gefilterd.

Opvoerpomp

Standaard is de MEKA 200 voorzien van een industriële opvoerpomp. Met deze krachtige pomp (0,9 kW) is het mogelijk om de gezogen vloeistoffen te verpompen naar bijvoorbeeld een drumvat. Afhankelijk van de viscositeit van de vloeistoffen kan de pomp wel 150 liter per minuut verpompen. De pomp is voorzien van een oliebestendige slang en een oliebestendig pistool.

Technische specificaties

Model MEKA 200
Spanning Volt / Hz 380 / 50
Vermogen kW / HP 4 / 5,5
Max. onderdruk mmH2O 3200
Max. Luchtdebiet m3/uur 300
Type hoofdfilter Opp. PPL (optioneel)
Filter efficiëntie micron 100/300 (optioneel)
Reinigbaar hoofdfilter Nee
Inhoud stalen zeef voor Liter 40
Inhoud vuilcontainer Liter 200
Zuiginlaat mm 50 mm
Geluidsniveau dB (A) 74
Afmetingen LxBxH cm 120x65x145
Gewicht Kg 130

Voordelen

  • Krachtige vloeistoffenzuiger
  • Zeer hoog prestatieniveau
  • Vlottersysteem ter bescherming van zuigunit
  • Industriële opvoerpomp 0,9 kW / 150 liter/minuut
  • Vloeistoffen en spanen worden apart afgevangen
  • Extra filterkit mogelijk voor hergebruik oliën
  • Grote vuilcontainer van 200 liter
  • Geschikt voor continu gebruik

Gedetailleerde foto’s