Master M 450 AIR

De Master M 450 AIR is een perslucht aangedreven (enkele- en dubbele venture) zuigunit die zowel droge- als vloeistoffen kan zuigen. Een perslucht aangedreven zuigunit biedt veel voordelen. De machines bevatten geen bewegende delen en geen elektrische componenten. Dit maakt ze onderhoudsarm en geschikt voor continu gebruik. De hoge onderdruk / vacuüm van 4.500 mm.H2O garandeert een hoge zuigkracht. De zuiginstallatie presteert optimaal bij een werkdruk van 6 bar / 1.500 / 3.000 liter per minuut.

Filters

De zuigunit is uitgerust met een groot filteroppervlak (3 m2) waardoor de stofbelasting op het filter minimaal is. Standaard wordt de M 450 AIR geleverd met een kwalitatief hoogwaardig polyester sterfilter, dat een standaardefficiëntie heeft van drie micron (klasse L). Optioneel kunnen verschillende hoofdfilters geplaatst worden. Met een 1 micron (M)hoofdfilter garandeert de M 450 AIR in bepaalde toepassingen de beste filterefficiëntie, zelfs bij zeer fijne materialen. Een filterschudder zorgt voor een maximale reiniging van het hoofdfilter. Dit draagt bij aan een langere levensduur van dit filter.

Gezondheidsgevaarlijke stoffen

Wanneer er gezondheidsgevaarlijke stoffen gezogen moeten worden, dan is het zelfs mogelijk om boven het hoofdfilter een veiligheidsfilter (HEPA H14) te plaatsen. Met dit filter heeft de stofzuiger nagenoeg geen uitstoot (99,995% filtratie stofdeeltjes 0,18 micron, EN 1822) meer van gezondheidsgevaarlijke stoffen. Dit HEPA filter heeft een oppervlakte van 3 m2.

Vuilcontainer

De vuilcontainer heeft een inhoud van 60 liter en kan hiermee grote hoeveelheden opslaan. De container is eenvoudig los te koppelen van de zuigunit dankzij een handig en licht hefsysteem. De container staat op vier robuuste zwenkwielen, zodat de gebruiker de container eenvoudig kan verplaatsen.

RVS

Wanneer een toepassing erom vraagt, kan de gehele zuigunit worden uitgevoerd in hoogwaardig RVS (INOX 304 of 316) en is het mogelijk de zuigunit uit te rusten met een vlottersysteem. Hierdoor kan de M 450 AIR ook vloeistoffen zuigen en wordt de zuigunit beschermd. Is het niveau van de gezogen vloeistoffen te hoog , dan zorgt het vlottersysteem ervoor dat de zuigunit automatisch stopt met zuigen.

Technische specificaties

Model M 450 AIR
Benodigde werkdruk bar 6
Vereiste luchtlevering Liter/minuut 1.500 / 3.000
Max. onderdruk mmH2O 4.500
Max. Luchtdebiet m3/uur 170 / 340
Type hoofdfilter Polyester sterfilter 3 m2
Filter efficiëntie micron L (3)
Reinigbaar hoofdfilter Ja, handmatig
Veiligheidsfilter Optioneel HEPA H14
Inhoud vuilcontainer Liter 60
Zuiginlaat mm 80 mm
Geluidsniveau dB (A) 74
Afmetingen LxBxH cm 60x60x140
Gewicht Kg 80

Voordelen

  • Geschikt voor continu gebruik
  • Onderhoudsarm
  • Zeer hoog prestatieniveau
  • Geschikt voor het zuigen van droge- en vloeistoffen
  • Industrieel (hoofd) sterfilter van 3 m2
  • Hoofdfilter standaard voorzien van filterschudder
  • Veiligheidsfilter (HEPA) mogelijk voor maximale filtratie
  • Grote vuilcontainer (60 liter) en makkelijk los te koppelen
  • Optioneel vlottersysteem verkrijgbaar
  • Leverbaar met ATEX certificaat

Gedetailleerde foto’s