Master TS 1000

De Master TS 1000 is voorzien van een stille zijkanaalventilator (7,5 kW) en kan continu gebruikt worden. De zijkanaalventilator is direct gedreven en heeft geen transmissie verlies. De TS 1000 is te besturen met een elektrisch bedieningspaneel aan de achterzijde bij de ventilator . Doordat de aandrijving en besturing aan de achterzijde van de zuigunit zijn geplaatst, is de mobiliteit van de Master TS 1000 perfect.

De TS Serie is verkrijgbaar in verschillende vermogens (2,2 – 12,5 kW). Elke uitvoering heeft een concurrerende prijs / kwaliteitverhouding. De TS 1000 levert een vermogen van 7,5 kW en staat garant voor uitstekende zuigprestaties. Doordat de TS 1000 is uitgerust met een groot filteroppervlak (5 m2), een grote vuilcontainer (160 liter) en een onderhoudsarme turbine is hij zeer geschikt voor continu gebruik.

Filters

Standaard zijn de Master stofzuigers voorzien van een industrieel sterfilter (hoofdfilter) met een standaardefficiëntie van drie micron (klasse L). Optioneel kunnen verschillende hoofdfilters geplaatst worden. Met een 1 micron hoofdfilter (M) garandeert de TS 1000 in bepaalde toepassingen de beste filterefficiëntie, zelfs bij zeer fijne materialen. Een filterschudder zorgt voor een maximale reiniging van het hoofdfilter. Dit draagt bij aan een langere levensduur van dit filter.

Automatisch gereinigd hoofdfilter

Optioneel kan de zuiginstallatie worden voorzien van een automatisch (tijdsgeregeld) perslucht gereinigd hoofdfilter. Het polyester hoofdfilter wordt dan vervangen door vier patroonfilters die gezamenlijk een oppervlakte hebben van 10,6 m2.

Gezondheidsgevaarlijke stoffen

Moeten er gezondheidsgevaarlijke stoffen gezogen worden, dan is het zelfs mogelijk om boven het hoofdfilter een veiligheidsfilter (HEPA H14) te plaatsen. Met dit veiligheidsfilter heeft de stofzuiger nagenoeg geen uitstoot (99,995% filtratie stofdeeltjes 0,18 micron, EN 1822) meer van gezondheidsgevaarlijke stoffen. Dit HEPA filter heeft een oppervlakte van 5 m2.

Vuilcontainer

De vuilcontainer heeft een inhoud van 160 liter en kan hiermee grote hoeveelheden opslaan. De container is eenvoudig los te koppelen van de zuigunit dankzij een handig en licht hefsysteem. De container staat op vier robuuste zwenkwielen, zodat de gebruiker de container eenvoudig kan verplaatsen.

Technische specificaties

Model TS 1000
Spanning Volt / Hz 380 / 50
Vermogen kW / HP 7,5 / 10
Cont. onderdruk mmH2O 3300
Max. onderdruk mmH2O 5000
Max. Luchtdebiet m3/uur 800
Type hoofdfilter Polyester sterfilter 5 m2
Filter efficiëntie micron L (3)
Reinigbaar hoofdfilter Ja, handmatig
Veiligheidsfilter Optioneel HEPA H14
Inhoud vuilcontainer Liter 160
Tangentiale inlaat mm 100 mm
Geluidsniveau dB (A) 76
Afmetingen LxBxH cm 75x120x175
Gewicht Kg 180

Voordelen

  • Onderhoudsarme en stille turbine
  • Verkrijgbaar in 9 verschillende krachtbronnen
  • Geschikt voor continu gebruik
  • Zeer hoog prestatieniveau
  • Geschikt voor zware belasting
  • Industrieel (hoofd) sterfilter van 5(!) m2
  • Hoofdfilter standaard voorzien van filterschudder
  • Veiligheidsfilter (HEPA) mogelijk voor maximale filtratie
  • Perslucht gereinigd hoofdfilter optioneel mogelijk
  • Grote vuilcontainer (160 liter) en makkelijk los te koppelen

Gedetailleerde foto’s