De kwartsstof stofzuiger is geschikt om kwartsstoffen te zuigen. Het gaat om professionele stofzuigers die geschikt zijn voor het gebruik binnen de industrie. Kwartsstoffen komen onder andere voor in gesteenten en zand, waardoor daar in specifieke gevallen sprake van zal zijn.

Benieuwd wanneer u rekening dient te houden met kwartsstoffen? Het gaat bijvoorbeeld om situaties waarin u werkt met bouwmaterialen zoals natuursteen, betonsteen, kalkzandsteen en zandsteen. Werkt u met deze materialen? Dan bestaat het risico dat er kwartsstoffen vrijkomen. Het is daarom van belang om in die gevallen gebruik te maken van een kwartsstof stofzuiger.

Kwartsstoffen en de menselijke gezondheid

De kwartsstoffen zijn gevaarlijk voor de menselijke gezondheid. De stoffen komen in de longen terecht en kunnen daar veel schade aanrichten. Een goede kwartsstof stofzuiger  heeft de mogelijkheid om deze stoffen te zuigen, waardoor u ze van de locatie kunt verwijderen en u het risico op inademen weg kunt nemen.

U heeft in Nederland als werkgever de verplichting om werknemers te beschermen tegen eventuele kwartsstoffen waarvan sprake is. Er mag volgens de wet slechts een heel kleine concentratie in de lucht aanwezig zijn, om het risico op gevolgen voor de gezondheid zoveel mogelijk te voorkomen. Benieuwd of u er als werkgever voor dient te zorgen dat er een kwartsstof stofzuiger  beschikbaar is? Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u de bovengenoemde materialen bewerkt door middel van zagen, boren of vegen. Bij dergelijke bewerkingen komen er kwartsstoffen vrij, waardoor er een kwartsstof stofzuiger  benodigd is om de te hoge concentraties hiervan uit de lucht te halen.

Industriële kwartsstof stofzuiger kopen

Wilt u een kwartsstof stofzuiger  kopen en daarmee een investering doen in de bescherming van uw werknemers? Er zijn verschillende modellen beschikbaar, het is de moeite waard om u daar goed over te laten adviseren. De verschillende industriële stofzuigers voor kwartsstoffen zijn uiteraard voorzien van duurzame filters. Het gaat om HEPA H14 veiligheidsfilters die aan de hoogste eisen voldoen.

U kunt er met de kwartsstof stofzuiger  voor zorgen dat de concentratie van deze stoffen in de lucht binnen de wettelijke normen blijft. Op die manier voldoet u netjes aan de verplichtingen voor u als werkgever, zodat uw werknemers op een veilige wijze kunnen werken met bijvoorbeeld natuursteen, betonsteen, kalkzandsteen en zandsteen.

Meer informatie ontvangen over de kwartsstof stofzuiger  of benieuwd welk model in uw situatie het best geschikt is? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.