Industrie stofzuigers

Om een duidelijk overzicht te maken van onze verschillende industriële stofzuigers kunt u via onderstaande omschrijvingen een beeld krijgen van onze producten.

Stofzuigers 230V tot 3,5 kW

Bent u op zoek naar een industriële stofzuiger? Dan is Master stofzuigers uw leverancier. Master stofzuigers levert specialistische oplossingen voor elk stofprobleem. Onze 230 V stofzuigers tot 3,5 kW zijn eenvoudig te verplaatsen en zeer wendbaar. Daarom zijn ze uitermate geschikt om te gebruiken voor de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden.

Elke 230 V stofzuiger tot 3,5 kW is standaard uitgerust met een industrieel polyester sterfilter. Er kunnen verschillende andere hoofdfilters geplaatst worden. Ook is het mogelijk om onze 230 V stofzuigers tot 3,5 kW uit te rusten met een extra veiligheidsfilter. De motoren van alle modellen zijn onafhankelijk van elkaar in te schakelen.

Stofzuigers 380V tot 12,5 kW

Onze 380 V stofzuigers tot 12,5 kW zijn makkelijk te bedienen en zijn prima geschikt voor het continu zuigen van zwaardere materialen. Standaard zijn de krachtstroom aangedreven stofzuigers van Master voorzien van een onderhoudsarme ventilator die geschikt zijn voor zware belasting en continu gebruik.

Elke 380 V stofzuiger tot 12,5 kW is standaard uitgerust met een industrieel polyester sterfilter. Er kunnen verschillende andere hoofdfilters geplaatst worden. Ook is het mogelijk om onze 380 V stofzuigers tot 12,5 kW uit te rusten met een extra veiligheidsfilter. De motoren van alle modellen zijn onafhankelijk van elkaar in te schakelen.

Perslucht aangedreven stofzuigers

Bij Master stofzuigers weten we dat de keuze voor de aanschaf en het gebruik van een industriële stofzuiger niet gemaakt kan worden zonder de juiste kennis en informatie. Onze medewerkers zijn specialisten op dit gebied en helpen u graag uw keuze weloverwogen te maken.

Onze perslucht aangedreven (enkele- en dubbele venturi) stofzuigers kunnen droge stoffen en vloeistoffen zuigen. Het grote voordeel van een perslucht aangedreven zuigunit is dat de machines geen elektrische onderdelen of bewegende delen bevatten. Is er geen elektriciteit toegestaan (bijvoorbeeld op plaatsen met een explosierisico), dan zijn perslucht aangedreven stofzuigers een uitkomst. Deze stofzuigers zijn onderhoudsarm, slijtvast en continu inzetbaar.

Vloeistofzuigers

Bent u op zoek naar een industriële stofzuiger die speciaal geschikt is voor het opzuigen van vloeistoffen? Dan is Master stofzuigers uw leverancier. Wij werken samen met speciaal geselecteerde fabrikanten om uw vloeistofprobleem op te lossen.

Wanneer regelmatig vloeistoffen moeten worden opgezogen, is het aan te raden om een stofzuiger te gebruiken die speciaal hiervoor is ontworpen. Nu is de ene vloeistof de andere niet. De keuze voor een bepaalde stofzuiger hangt mede af van de viscositeit van de te zuigen vloeistof. In bepaalde gevallen is wellicht een olie- spanenzuiger een betere oplossing voor u.

Komt u er zelf niet uit, neem dan contact op met Master stofzuigers. U krijgt direct een medewerker aan de telefoon met technische productkennis, zodat u meteen uw vragen kunt stellen.

Olie- en spanenzuigers

Ook op het gebied van olie- en spanenzuigers is Master stofzuigers uw leverancier. Wij werken samen met speciaal geselecteerde fabrikanten om zo te kunnen garanderen dat we alleen de allerbeste producten leveren.

Olie- en spanenzuigers worden ingezet voor het opzuigen van vloeistoffen die zijn vervuild met kunststof of metaalspanen. Het grote voordeel van deze zuigers is de mogelijkheid om de opgezogen vloeistoffen opnieuw te gebruiken. Vaste stoffen en/of spanen die gezogen worden, komen in een stalen zeef terecht, terwijl de vloeistoffen hier doorheen sijpelen.

Bouwstofzuigers

Master stofzuigers is uw partner als het gaat om een schone werkplek. Op bouwplaatsen en bij bouwactiviteiten komt veel stof vrij. Soms komt er zelfs stof vrij dat gevaarlijk is voor de gezondheid. Speciaal voor deze omstandigheden heeft Master stofzuiger in overleg met onze speciaal geselecteerde fabrikanten een aantal bouwstofzuigers in het assortiment opgenomen. Deze stofzuigers zijn standaard uitgerust met een veiligheidsfilter HEPA H14. Deze beschermt de gebruiker tegen deze gezondheidsgevaarlijke stoffen.

Onze bouwstofzuigers zijn geschikt voor grove en fijne materialen. Heeft u advies nodig bij de aanschaf van uw bouwstofzuiger? Neem dan contact met ons op. U krijgt direct een medewerker aan de telefoon met technische productkennis, zodat u meteen uw vragen kunt stellen.

Atex gecertificeerde stofzuigers zone 1 en 21

ATEX staat voor ATmosfeer Explosief. De ATEX richtlijn, die in het kort stelt dat er preventieve en beschermende maatregelen moeten worden getroffen tegen mogelijke explosies, geldt voor alle plaatsen waar explosiegevaar kan heersen. De richtlijn omvat gasexplosiegevaar en stofexplosiegevaar. Explosiegevaarlijk gebied is onderverdeeld in verschillende gevarenzones.

In zone 1 is de kans op aanwezigheid van een explosief gasmengsel onder normaal bedrijf groot (tussen 10 en 1000 uur/j). In zone 21 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf groot (tussen 10 en 1000 uur/j).

Master stofzuigers levert diverse Atex gecertificeerde stofzuigers voor zone 1 en 21.

Atex gecertificeerde stofzuigers zone 2 en 22

In zone 2 is de kans op aanwezigheid van een explosief gasmengsel onder normaal bedrijf gering en slechts gedurende korte tijd (minder dan 10 uur/j). In zone 22 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf gering en slechts gedurende korte tijd (minder dan 10 uur/j).

Master stofzuigers levert diverse Atex gecertificeerde stofzuigers voor zone 2 en 22.

Zoekt u een industrie stofzuiger, een krachtig model of juist een wendbaar exemplaar? U bent bij ons aan het juiste adres, we zijn u er graag mee van dienst. Wilt u bijvoorbeeld een 230V model met een vermogen tot 3,5 kW bestellen? De industrie stofzuiger is dan nog goed wendbaar, zodat u deze gemakkelijk kunt verplaatsen. De meer krachtige modellen hebben een vermogen tot 12,5 kW en maken gebruik van 380V aan krachtstroom. U kunt daarmee ook zonder problemen zwaardere materialen opzuigen over bijvoorbeeld langere afstanden, bij grotere hoeveelheden (bulk) en in een korter tijdsbestek, zodat u de industrie stofzuiger voor verschillende toepassingen kunt gebruiken.

Perslucht en vloeistofzuigers

Benieuwd naar de verschillende varianten van de industrie stofzuiger die er beschikbaar zijn? U kunt bijvoorbeeld een offerte aanvragen voor een perslucht aangedreven stofzuiger. Er zijn zowel enkele als dubbele venturi modellen beschikbaar, die droge stoffen en vloeistoffen kunnen zuigen. Het grote voordeel van een model op basis van perslucht is dat er geen sprake is van elektrische of bewegende onderdelen. Liever een specifieke vloeistofzuiger? De Master industrie stofzuigers zijn daar uitstekend voor geschikt. Uiteraard kunnen we u op basis van de vloeistoffen die u wilt zuigen adviseren over de vloeistofzuiger die u het best kunt gebruiken. Wellicht is een olie- en spanenstofzuiger als industrie vloeistofzuiger beter geschikt.

Industrie stofzuiger voor olie en spanen

De olie- en spanenzuigers binnen de industrie stofzuigers geven goed aan dat we u op een heel specifieke wijze van dienst kunnen zijn. In vele bedrijfsprocessen worden (koel)vloeistoffen en oliën gebruikt voor het koelen en smeren van bewerkingsmachines. In veel gevallen is het wenselijk om deze (dure) vloeistoffen te recyclen. De industriële olie- en spanenzuigers van Master maken dit uitstekend mogelijk. Ook wanneer spanen en oliën samen gelijktijdig opgezogen worden, zal de industriële stofzuiger deze automatisch scheiden. Het zelfs mogelijk om de gezogen oliën te filteren tot maximaal 10 micron. Bij bepaalde olie- en spanenzuigers is het mogelijk om de gezogen vloeistoffen te verpompen naar een desgewenst punt of vat.

U bent bij ons aan het juiste adres voor een industrie stofzuiger, wij zorgen er met de verschillende modellen voor dat u alles zonder problemen kunt zuigen. Vraag direct een offerte aan voor de industrie stofzuiger van uw keuze of neem contact met ons op voor meer informatie. We horen graag van u.