Een olie- en spanenzuiger voor industriële toepassingen kopen

De industriële olie- en spanenzuiger is geschikt voor het zuigen van spanen en oliën, die de stofzuiger netjes zal scheiden om er opnieuw gebruik van te kunnen maken. Werkt u met (snij)olie en koelvloeistoffen voor de bewerkingsmachines die u gebruikt? Tijdens het bewerken van bijvoorbeeld metalen en polyester komen er spanen vrij. U wilt die waarschijnlijk graag hergebruiken. Ze raken echter vermengd met oliën en bijvoorbeeld koelvloeistoffen, waardoor dat in de praktijk lastig blijkt.

Een olie- en spanenzuiger voor industriële toepassingen maakt het mogelijk de combinatie van stoffen op te zuigen en die vervolgens automatisch te laten scheiden. Dit gebeurt op basis van filtering, waardoor u de mogelijkheid heeft om de gebruikte spanen opnieuw in te zetten. De olie- en spanenzuiger helpt u belangrijke kosten te besparen, waarmee het een uitstekende investering vormt in een meer efficiënt productieproces.

Daarnaast draagt de olie- en spanenzuiger voor industriële toepassingen bij aan de veiligheid voor werknemers. U kunt de vloeistoffen en oliën opzuigen en verpompen naar een veilig punt op de locatie. Daarnaast kunt u de oliën en koelmiddelen opslaan in bijvoorbeeld stalen drumvaten en heeft u de mogelijkheid om de verschillende (vloei)stoffen te scheiden en die afzonderlijk te verwerken.

Waar let ik op bij de aanschaf?

Wilt u een olie- en spanenzuiger voor industriële toepassingen aanschaffen en bent u benieuwd waar op te letten? Zorg ervoor dat de vacuümunit voorzien is van het juiste filtersysteem. Een alleszuiger lijkt wellicht een slimme keuze, het probleem is echter dat daar waarschijnlijk een stoffilter in zal zitten. Dat betekent dat u er niet zomaar oliën en vloeistoffen mee kunt zuigen. U heeft hier specifieke filters voor nodig.

Het is daarnaast de moeite waard u te laten adviseren over het filteren van de oliën, zodat u die mogelijk opnieuw kunt gebruiken. Er zijn speciale filtratiekitten beschikbaar die het mogelijk maken om oliën tot maximaal 10 micron te filteren. U kunt de efficiëntie binnen uw productieproces op die manier verder verhogen.

Kan de industriële stofzuiger olie en spanen scheiden?

Een olie- en spanenzuiger voor industriële toepassingen zal de spanen en oliën gezamenlijk naar binnen zuigen, die zijn immers met elkaar vermengd. Dankzij de fijnmazige zeef in de opvangcontainer is het mogelijk de spanen op te vangen en de olie of andere vloeistof er doorheen te laten druppelen. Op die manier kunt u de beide materialen van elkaar laten scheiden, om daar binnen het productieproces opnieuw gebruik te maken en dankzij uw investering in een olie- en spanenzuiger efficiënter te werken.

Stofzuigers 230V tot 3,5 kW

Bent u op zoek naar een industriële stofzuiger? Dan is Master stofzuigers uw leverancier. Master stofzuigers levert specialistische oplossingen voor elk stofprobleem. Onze 230 V stofzuigers tot 3,5 kW zijn eenvoudig te verplaatsen en zeer wendbaar. Daarom zijn ze uitermate geschikt om te gebruiken voor de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden.

Elke 230 V stofzuiger tot 3,5 kW is standaard uitgerust met een industrieel polyester sterfilter. Er kunnen verschillende andere hoofdfilters geplaatst worden. Ook is het mogelijk om onze 230 V stofzuigers tot 3,5 kW uit te rusten met een extra veiligheidsfilter. De motoren van alle modellen zijn onafhankelijk van elkaar in te schakelen.

Stofzuigers 380V tot 12,5 kW

Onze 380 V stofzuigers tot 12,5 kW zijn makkelijk te bedienen en zijn prima geschikt voor het continu zuigen van zwaardere materialen. Standaard zijn de krachtstroom aangedreven stofzuigers van Master voorzien van een onderhoudsarme ventilator die geschikt zijn voor zware belasting en continu gebruik.

Elke 380 V stofzuiger tot 12,5 kW is standaard uitgerust met een industrieel polyester sterfilter. Er kunnen verschillende andere hoofdfilters geplaatst worden. Ook is het mogelijk om onze 380 V stofzuigers tot 12,5 kW uit te rusten met een extra veiligheidsfilter. De motoren van alle modellen zijn onafhankelijk van elkaar in te schakelen.

Perslucht aangedreven stofzuigers

Bij Master stofzuigers weten we dat de keuze voor de aanschaf en het gebruik van een industriële stofzuiger niet gemaakt kan worden zonder de juiste kennis en informatie. Onze medewerkers zijn specialisten op dit gebied en helpen u graag uw keuze weloverwogen te maken.

Onze perslucht aangedreven (enkele- en dubbele venturi) stofzuigers kunnen droge stoffen en vloeistoffen zuigen. Het grote voordeel van een perslucht aangedreven zuigunit is dat de machines geen elektrische onderdelen of bewegende delen bevatten. Is er geen elektriciteit toegestaan (bijvoorbeeld op plaatsen met een explosierisico), dan zijn perslucht aangedreven stofzuigers een uitkomst. Deze stofzuigers zijn onderhoudsarm, slijtvast en continu inzetbaar.

Vloeistofzuigers

Bent u op zoek naar een industriële stofzuiger die speciaal geschikt is voor het opzuigen van vloeistoffen? Dan is Master stofzuigers uw leverancier. Wij werken samen met speciaal geselecteerde fabrikanten om uw vloeistofprobleem op te lossen.

Wanneer regelmatig vloeistoffen moeten worden opgezogen, is het aan te raden om een stofzuiger te gebruiken die speciaal hiervoor is ontworpen. Nu is de ene vloeistof de andere niet. De keuze voor een bepaalde stofzuiger hangt mede af van de viscositeit van de te zuigen vloeistof. In bepaalde gevallen is wellicht een olie- spanenzuiger een betere oplossing voor u.

Komt u er zelf niet uit, neem dan contact op met Master stofzuigers. U krijgt direct een medewerker aan de telefoon met technische productkennis, zodat u meteen uw vragen kunt stellen.

Olie- en spanenzuigers

Ook op het gebied van olie- en spanenzuigers is Master stofzuigers uw leverancier. Wij werken samen met speciaal geselecteerde fabrikanten om zo te kunnen garanderen dat we alleen de allerbeste producten leveren.

Olie- en spanenzuigers worden ingezet voor het opzuigen van vloeistoffen die zijn vervuild met kunststof of metaalspanen. Het grote voordeel van deze zuigers is de mogelijkheid om de opgezogen vloeistoffen opnieuw te gebruiken. Vaste stoffen en/of spanen die gezogen worden, komen in een stalen zeef terecht, terwijl de vloeistoffen hier doorheen sijpelen.

Bouwstofzuigers

Master stofzuigers is uw partner als het gaat om een schone werkplek. Op bouwplaatsen en bij bouwactiviteiten komt veel stof vrij. Soms komt er zelfs stof vrij dat gevaarlijk is voor de gezondheid. Speciaal voor deze omstandigheden heeft Master stofzuiger in overleg met onze speciaal geselecteerde fabrikanten een aantal bouwstofzuigers in het assortiment opgenomen. Deze stofzuigers zijn standaard uitgerust met een veiligheidsfilter HEPA H14. Deze beschermt de gebruiker tegen deze gezondheidsgevaarlijke stoffen.

Onze bouwstofzuigers zijn geschikt voor grove en fijne materialen. Heeft u advies nodig bij de aanschaf van uw bouwstofzuiger? Neem dan contact met ons op. U krijgt direct een medewerker aan de telefoon met technische productkennis, zodat u meteen uw vragen kunt stellen.

Atex gecertificeerde stofzuigers zone 1 en 21

ATEX staat voor ATmosfeer Explosief. De ATEX richtlijn, die in het kort stelt dat er preventieve en beschermende maatregelen moeten worden getroffen tegen mogelijke explosies, geldt voor alle plaatsen waar explosiegevaar kan heersen. De richtlijn omvat gasexplosiegevaar en stofexplosiegevaar. Explosiegevaarlijk gebied is onderverdeeld in verschillende gevarenzones.

In zone 1 is de kans op aanwezigheid van een explosief gasmengsel onder normaal bedrijf groot (tussen 10 en 1000 uur/j). In zone 21 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf groot (tussen 10 en 1000 uur/j).

Master stofzuigers levert diverse Atex gecertificeerde stofzuigers voor zone 1 en 21.

Atex gecertificeerde stofzuigers zone 2 en 22

In zone 2 is de kans op aanwezigheid van een explosief gasmengsel onder normaal bedrijf gering en slechts gedurende korte tijd (minder dan 10 uur/j). In zone 22 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf gering en slechts gedurende korte tijd (minder dan 10 uur/j).

Master stofzuigers levert diverse Atex gecertificeerde stofzuigers voor zone 2 en 22.