Hoe koop ik een goede asbeststofzuiger?

Asbest zuigen en daarvoor gebruik maken van een goede asbeststofzuiger? Het materiaal gebruiken we al van ousher, bijvoorbeeld om woningen gebouwen en installaties te isoleren. Vandaag de dag kennen we potentiële gevaren van dit materiaal, u heeft met een goede asbeststofzuiger de mogelijkheid om de vezels op te zuigen en netjes af te voeren.

Tijdens de bewerking van asbest ontstaan er losse vezels, die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Ziekten komen pas jaren later aan het licht en blijken helaas niet of nauwelijks te genezen. Sinds 2005 gelden er strenge regels voor het bewerken, verwerken en opslaan van asbesthoudende producten. De asbeststofzuiger helpt u asbest te verwijderen binnen de strenge richtlijnen die daarvoor gelden. We zetten een aantal belangrijke eisen voor de stofzuigers op een rij, net als meer informatie over het belangrijke HEPA veiligheidsfilter.

Belangrijke eisen voor een goede asbeststofzuiger

Een asbeststofzuiger dient aan een aantal belangrijke eisen te voldoen, zodat u daar veilig mee kunt werken en u de gezondheid van uw werknemers niet in gevaar brengt. De combinatie van de stofzuigers en onze filtersystemen zorgt ervoor dat u netjes aan de eisen kunt voldoen.

Dat betekent dat u met onze asbeststofzuiger de mogelijkheid heeft om over zowel een korte als een (zeer) lange afstand te zuigen. Dat is van belang om voldoende bereik te bieden en daarmee te voorkomen dat er vezels overblijven in de lucht. Bovendien rusten we de asbeststofzuiger uit met een H14 filtratiegraad veiligheidsfilter. Dit is de hoogste graad die er beschikbaar is, zodat er geen vezels overblijven. Het is van belang om voor de asbeststofzuiger een duurzame machine te kiezen en geen gebruik te maken van de wergwerpmodellen. Verder dient de stofzuiger in staat te zijn om in korte tijd een grote hoeveelheid op te zuigen en de gevaarlijke stoffen voor de gezondheid vervolgens op een verantwoorde wijze op te slaan.

Gebruik van een HEPA veiligheidsfilter

In een asbeststofzuiger is het van groot belang om gebruik te maken van een HEPA veiligheidsfilter. Dit is een filter dat we plaatsen na het hoofdfilter en voor de motor. Deze positie zorgt ervoor dat het HEPA veiligheidsfilter de mogelijkheid heeft alle stofdeeltjes op te vangen die het hoofdfilter er niet uit weet te filteren. Er ontstaat als het ware een dubbele bescherming, waardoor de filters er in combinatie voor zorgen dat alle stofdeeltjes op een efficiënte wijze uit de lucht worden gefilterd.

Wellicht komt u het verschil tussen een H13 of een H14 HEPA veiligheidsfilter voor de asbeststofzuiger tegen. H13 filtert 99,95% van alle stofdeeltjes kleiner dan 0.3 micron. H14 gaat een stap verder en filtert 99,995% van alle stofdeeltjes kleiner dan 0.3 micron. Op die manier vormt het H14 HEPA  veiligheidsfilter de beste keuze voor de asbeststofzuiger en zorgt u daarmee voor een veilige werkomgeving voor uw werknemers.

Stofzuigers 230V tot 3,5 kW

Bent u op zoek naar een industriële stofzuiger? Dan is Master stofzuigers uw leverancier. Master stofzuigers levert specialistische oplossingen voor elk stofprobleem. Onze 230 V stofzuigers tot 3,5 kW zijn eenvoudig te verplaatsen en zeer wendbaar. Daarom zijn ze uitermate geschikt om te gebruiken voor de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden.

Elke 230 V stofzuiger tot 3,5 kW is standaard uitgerust met een industrieel polyester sterfilter. Er kunnen verschillende andere hoofdfilters geplaatst worden. Ook is het mogelijk om onze 230 V stofzuigers tot 3,5 kW uit te rusten met een extra veiligheidsfilter. De motoren van alle modellen zijn onafhankelijk van elkaar in te schakelen.

Stofzuigers 380V tot 12,5 kW

Onze 380 V stofzuigers tot 12,5 kW zijn makkelijk te bedienen en zijn prima geschikt voor het continu zuigen van zwaardere materialen. Standaard zijn de krachtstroom aangedreven stofzuigers van Master voorzien van een onderhoudsarme ventilator die geschikt zijn voor zware belasting en continu gebruik.

Elke 380 V stofzuiger tot 12,5 kW is standaard uitgerust met een industrieel polyester sterfilter. Er kunnen verschillende andere hoofdfilters geplaatst worden. Ook is het mogelijk om onze 380 V stofzuigers tot 12,5 kW uit te rusten met een extra veiligheidsfilter. De motoren van alle modellen zijn onafhankelijk van elkaar in te schakelen.

Perslucht aangedreven stofzuigers

Bij Master stofzuigers weten we dat de keuze voor de aanschaf en het gebruik van een industriële stofzuiger niet gemaakt kan worden zonder de juiste kennis en informatie. Onze medewerkers zijn specialisten op dit gebied en helpen u graag uw keuze weloverwogen te maken.

Onze perslucht aangedreven (enkele- en dubbele venturi) stofzuigers kunnen droge stoffen en vloeistoffen zuigen. Het grote voordeel van een perslucht aangedreven zuigunit is dat de machines geen elektrische onderdelen of bewegende delen bevatten. Is er geen elektriciteit toegestaan (bijvoorbeeld op plaatsen met een explosierisico), dan zijn perslucht aangedreven stofzuigers een uitkomst. Deze stofzuigers zijn onderhoudsarm, slijtvast en continu inzetbaar.

Vloeistofzuigers

Bent u op zoek naar een industriële stofzuiger die speciaal geschikt is voor het opzuigen van vloeistoffen? Dan is Master stofzuigers uw leverancier. Wij werken samen met speciaal geselecteerde fabrikanten om uw vloeistofprobleem op te lossen.

Wanneer regelmatig vloeistoffen moeten worden opgezogen, is het aan te raden om een stofzuiger te gebruiken die speciaal hiervoor is ontworpen. Nu is de ene vloeistof de andere niet. De keuze voor een bepaalde stofzuiger hangt mede af van de viscositeit van de te zuigen vloeistof. In bepaalde gevallen is wellicht een olie- spanenzuiger een betere oplossing voor u.

Komt u er zelf niet uit, neem dan contact op met Master stofzuigers. U krijgt direct een medewerker aan de telefoon met technische productkennis, zodat u meteen uw vragen kunt stellen.

Olie- en spanenzuigers

Ook op het gebied van olie- en spanenzuigers is Master stofzuigers uw leverancier. Wij werken samen met speciaal geselecteerde fabrikanten om zo te kunnen garanderen dat we alleen de allerbeste producten leveren.

Olie- en spanenzuigers worden ingezet voor het opzuigen van vloeistoffen die zijn vervuild met kunststof of metaalspanen. Het grote voordeel van deze zuigers is de mogelijkheid om de opgezogen vloeistoffen opnieuw te gebruiken. Vaste stoffen en/of spanen die gezogen worden, komen in een stalen zeef terecht, terwijl de vloeistoffen hier doorheen sijpelen.

Bouwstofzuigers

Master stofzuigers is uw partner als het gaat om een schone werkplek. Op bouwplaatsen en bij bouwactiviteiten komt veel stof vrij. Soms komt er zelfs stof vrij dat gevaarlijk is voor de gezondheid. Speciaal voor deze omstandigheden heeft Master stofzuiger in overleg met onze speciaal geselecteerde fabrikanten een aantal bouwstofzuigers in het assortiment opgenomen. Deze stofzuigers zijn standaard uitgerust met een veiligheidsfilter HEPA H14. Deze beschermt de gebruiker tegen deze gezondheidsgevaarlijke stoffen.

Onze bouwstofzuigers zijn geschikt voor grove en fijne materialen. Heeft u advies nodig bij de aanschaf van uw bouwstofzuiger? Neem dan contact met ons op. U krijgt direct een medewerker aan de telefoon met technische productkennis, zodat u meteen uw vragen kunt stellen.

Atex gecertificeerde stofzuigers zone 1 en 21

ATEX staat voor ATmosfeer Explosief. De ATEX richtlijn, die in het kort stelt dat er preventieve en beschermende maatregelen moeten worden getroffen tegen mogelijke explosies, geldt voor alle plaatsen waar explosiegevaar kan heersen. De richtlijn omvat gasexplosiegevaar en stofexplosiegevaar. Explosiegevaarlijk gebied is onderverdeeld in verschillende gevarenzones.

In zone 1 is de kans op aanwezigheid van een explosief gasmengsel onder normaal bedrijf groot (tussen 10 en 1000 uur/j). In zone 21 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf groot (tussen 10 en 1000 uur/j).

Master stofzuigers levert diverse Atex gecertificeerde stofzuigers voor zone 1 en 21.

Atex gecertificeerde stofzuigers zone 2 en 22

In zone 2 is de kans op aanwezigheid van een explosief gasmengsel onder normaal bedrijf gering en slechts gedurende korte tijd (minder dan 10 uur/j). In zone 22 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf gering en slechts gedurende korte tijd (minder dan 10 uur/j).

Master stofzuigers levert diverse Atex gecertificeerde stofzuigers voor zone 2 en 22.