Wat is een kwartsstof stofzuiger?

De kwartsstof stofzuiger is geschikt om kwartsstoffen te zuigen. Het gaat om professionele stofzuigers die geschikt zijn voor het gebruik binnen de industrie. Kwartsstoffen komen onder andere voor in gesteenten en zand, waardoor daar in specifieke gevallen sprake van zal zijn.

Benieuwd wanneer u rekening dient te houden met kwartsstoffen? Het gaat bijvoorbeeld om situaties waarin u werkt met bouwmaterialen zoals natuursteen, betonsteen, kalkzandsteen en zandsteen. Werkt u met deze materialen? Dan bestaat het risico dat er kwartsstoffen vrijkomen. Het is daarom van belang om in die gevallen gebruik te maken van een kwartsstof stofzuiger.

Kwartsstoffen en de menselijke gezondheid

De kwartsstoffen zijn gevaarlijk voor de menselijke gezondheid. De stoffen komen in de longen terecht en kunnen daar veel schade aanrichten. Een goede kwartsstof stofzuiger heeft de mogelijkheid om deze stoffen te zuigen, waardoor u ze van de locatie kunt verwijderen en u het risico op inademen weg kunt nemen.

U heeft in Nederland als werkgever de verplichting om werknemers te beschermen tegen eventuele kwartsstoffen waarvan sprake is. Er mag volgens de wet slechts een heel kleine concentratie in de lucht aanwezig zijn, om het risico op gevolgen voor de gezondheid zoveel mogelijk te voorkomen. Benieuwd of u er als werkgever voor dient te zorgen dat er een kwartsstof stofzuiger beschikbaar is? Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u de bovengenoemde materialen bewerkt door middel van zagen, boren of vegen. Bij dergelijke bewerkingen komen er kwartsstoffen vrij, waardoor er een kwartsstof stofzuiger benodigd is om de te hoge concentraties hiervan uit de lucht te halen.

Industriële kwartsstof stofzuiger kopen

Wilt u een kwartsstof stofzuiger kopen en daarmee een investering doen in de bescherming van uw werknemers? Er zijn verschillende modellen beschikbaar, het is de moeite waard om u daar goed over te laten adviseren. De verschillende industriële stofzuigers voor kwartsstoffen zijn uiteraard voorzien van duurzame filters. Het gaat om HEPA H14 veiligheidsfilters die aan de hoogste eisen voldoen.

U kunt er met de kwartsstof stofzuiger voor zorgen dat de concentratie van deze stoffen in de lucht binnen de wettelijke normen blijft. Op die manier voldoet u netjes aan de verplichtingen voor u als werkgever, zodat uw werknemers op een veilige wijze kunnen werken met bijvoorbeeld natuursteen, betonsteen, kalkzandsteen en zandsteen.

Meer informatie ontvangen over de kwartsstof stofzuiger of benieuwd welk model in uw situatie het best geschikt is? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Stofzuigers 230V tot 3,5 kW

Bent u op zoek naar een industriële stofzuiger? Dan is Master stofzuigers uw leverancier. Master stofzuigers levert specialistische oplossingen voor elk stofprobleem. Onze 230 V stofzuigers tot 3,5 kW zijn eenvoudig te verplaatsen en zeer wendbaar. Daarom zijn ze uitermate geschikt om te gebruiken voor de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden.

Elke 230 V stofzuiger tot 3,5 kW is standaard uitgerust met een industrieel polyester sterfilter. Er kunnen verschillende andere hoofdfilters geplaatst worden. Ook is het mogelijk om onze 230 V stofzuigers tot 3,5 kW uit te rusten met een extra veiligheidsfilter. De motoren van alle modellen zijn onafhankelijk van elkaar in te schakelen.

Stofzuigers 380V tot 12,5 kW

Onze 380 V stofzuigers tot 12,5 kW zijn makkelijk te bedienen en zijn prima geschikt voor het continu zuigen van zwaardere materialen. Standaard zijn de krachtstroom aangedreven stofzuigers van Master voorzien van een onderhoudsarme ventilator die geschikt zijn voor zware belasting en continu gebruik.

Elke 380 V stofzuiger tot 12,5 kW is standaard uitgerust met een industrieel polyester sterfilter. Er kunnen verschillende andere hoofdfilters geplaatst worden. Ook is het mogelijk om onze 380 V stofzuigers tot 12,5 kW uit te rusten met een extra veiligheidsfilter. De motoren van alle modellen zijn onafhankelijk van elkaar in te schakelen.

Perslucht aangedreven stofzuigers

Bij Master stofzuigers weten we dat de keuze voor de aanschaf en het gebruik van een industriële stofzuiger niet gemaakt kan worden zonder de juiste kennis en informatie. Onze medewerkers zijn specialisten op dit gebied en helpen u graag uw keuze weloverwogen te maken.

Onze perslucht aangedreven (enkele- en dubbele venturi) stofzuigers kunnen droge stoffen en vloeistoffen zuigen. Het grote voordeel van een perslucht aangedreven zuigunit is dat de machines geen elektrische onderdelen of bewegende delen bevatten. Is er geen elektriciteit toegestaan (bijvoorbeeld op plaatsen met een explosierisico), dan zijn perslucht aangedreven stofzuigers een uitkomst. Deze stofzuigers zijn onderhoudsarm, slijtvast en continu inzetbaar.

Vloeistofzuigers

Bent u op zoek naar een industriële stofzuiger die speciaal geschikt is voor het opzuigen van vloeistoffen? Dan is Master stofzuigers uw leverancier. Wij werken samen met speciaal geselecteerde fabrikanten om uw vloeistofprobleem op te lossen.

Wanneer regelmatig vloeistoffen moeten worden opgezogen, is het aan te raden om een stofzuiger te gebruiken die speciaal hiervoor is ontworpen. Nu is de ene vloeistof de andere niet. De keuze voor een bepaalde stofzuiger hangt mede af van de viscositeit van de te zuigen vloeistof. In bepaalde gevallen is wellicht een olie- spanenzuiger een betere oplossing voor u.

Komt u er zelf niet uit, neem dan contact op met Master stofzuigers. U krijgt direct een medewerker aan de telefoon met technische productkennis, zodat u meteen uw vragen kunt stellen.

Olie- en spanenzuigers

Ook op het gebied van olie- en spanenzuigers is Master stofzuigers uw leverancier. Wij werken samen met speciaal geselecteerde fabrikanten om zo te kunnen garanderen dat we alleen de allerbeste producten leveren.

Olie- en spanenzuigers worden ingezet voor het opzuigen van vloeistoffen die zijn vervuild met kunststof of metaalspanen. Het grote voordeel van deze zuigers is de mogelijkheid om de opgezogen vloeistoffen opnieuw te gebruiken. Vaste stoffen en/of spanen die gezogen worden, komen in een stalen zeef terecht, terwijl de vloeistoffen hier doorheen sijpelen.

Bouwstofzuigers

Master stofzuigers is uw partner als het gaat om een schone werkplek. Op bouwplaatsen en bij bouwactiviteiten komt veel stof vrij. Soms komt er zelfs stof vrij dat gevaarlijk is voor de gezondheid. Speciaal voor deze omstandigheden heeft Master stofzuiger in overleg met onze speciaal geselecteerde fabrikanten een aantal bouwstofzuigers in het assortiment opgenomen. Deze stofzuigers zijn standaard uitgerust met een veiligheidsfilter HEPA H14. Deze beschermt de gebruiker tegen deze gezondheidsgevaarlijke stoffen.

Onze bouwstofzuigers zijn geschikt voor grove en fijne materialen. Heeft u advies nodig bij de aanschaf van uw bouwstofzuiger? Neem dan contact met ons op. U krijgt direct een medewerker aan de telefoon met technische productkennis, zodat u meteen uw vragen kunt stellen.

Atex gecertificeerde stofzuigers zone 1 en 21

ATEX staat voor ATmosfeer Explosief. De ATEX richtlijn, die in het kort stelt dat er preventieve en beschermende maatregelen moeten worden getroffen tegen mogelijke explosies, geldt voor alle plaatsen waar explosiegevaar kan heersen. De richtlijn omvat gasexplosiegevaar en stofexplosiegevaar. Explosiegevaarlijk gebied is onderverdeeld in verschillende gevarenzones.

In zone 1 is de kans op aanwezigheid van een explosief gasmengsel onder normaal bedrijf groot (tussen 10 en 1000 uur/j). In zone 21 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf groot (tussen 10 en 1000 uur/j).

Master stofzuigers levert diverse Atex gecertificeerde stofzuigers voor zone 1 en 21.

Atex gecertificeerde stofzuigers zone 2 en 22

In zone 2 is de kans op aanwezigheid van een explosief gasmengsel onder normaal bedrijf gering en slechts gedurende korte tijd (minder dan 10 uur/j). In zone 22 is de kans op aanwezigheid van een explosiegevaarlijke stofwolk onder normaal bedrijf gering en slechts gedurende korte tijd (minder dan 10 uur/j).

Master stofzuigers levert diverse Atex gecertificeerde stofzuigers voor zone 2 en 22.